12 Febrer, 2019

X OLIMPIADA DE FILOSOFIA


Quinze alumnes de 1r i 2n de Batxillerat del nostre col·legi han participat en la fase local de l'Olimpíada de Filosofia 2019, que s'ha celebrat en la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació de la Universitat de València. Dos alumnes, Andrea Fonfría (1r de Batxiller) i Sara Such (2n de Batxiller) han concursat en la categoria de Fotografia filosòfica. Pablo Umbert, Nacho Turró, Pedro Salas, Marta Girbés, Marina Ros i María Molina (2n de Batxiller) , i Rita Montesinos, Rodrigo Ortiz, Lola Andreu, Alejandro Asensi, Ángel Fonfría, Miguel García i Javier López (1r de Batxiller), van realitzar la prova de la dissertació filosòfica, el dimecres 6 de febrer junt amb més de 200 alumnes procedents d'una trentena d'instituts de Secundària.

 

L'exercici consistia en l'elaboració d'una dissertació filosòfica relacionada amb un tema proposat (‘Realitat i aparença al món actual’). Les i els estudiants van disposar de 90 minuts per a escriure la seua dissertació, que havien preparat i treballat acompanyats per les seues professores de filosofia, Irene Soriano i Lucía Ramón. En un ambient alegre i festiu els alumnes van ser rebuts abans de la prova per la Degana de la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació, Rosa María Bo, i per la Vicedegana d'Estudis i Ordenació Acadèmica, Mª Elena Cantarino, en l'Aula Magna, i van poder veure l'exposició dels treballs del Concurs de Fotografia Filosòfica. Al concloure la prova es va celebrar un senzill àgape, durant el qual van poder xarrar amb els alumnes i alumnes d'altres centres.

 

Els objectius de la iniciativa són promoure l'exercici filosòfic per part de l'alumnat i vincular la reflexió filosòfica a problemes contemporanis. També es pretén fomentar les relació del professorat i els alumnes de batxillerat amb la universitat.

 

Els tres estudiants que resulten guanyadors en la fase local de l'Olimpíada de Filosofia rebran una ajuda a l'estudi, dotada amb 1.000 euros cada una. D'entre els participants se seleccionaran per a la fase autonòmica un màxim de cinc dissertacions. La fase autonòmica se celebrarà el 30 de març, també en la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació.

 


Galería de imágenes