21 Octubre, 2019

TUTORIA SOBRE CÁRITAS I LA CAMPANYA DE NADAL DEL KILO - 1r BATXILLER


En el marc del Pla d’Acció Tutorial de 1r de Batxiller hem tingut una xarrada per què els nostres alumnes coneguen on es destinen tots els aliments i productes de neteja i higiene personal que s’arrepleguen al llarg del mes de desembre en el col·legi per al Banc d’Aliments de la Parròquia de Sant Joaquim, en el Carrer Carnicers (Ciutat Vella).

Enrique Sordo, ex alumne del col·legi i voluntari tant en Cáritas parroquial com en la Diocesana, on també realitza un voluntariat com a topògraf, ens ha contat, en primer lloc, com s’organitza Cáritas, quins són els objectius i els principis de la institució i quin tipus de servicis presta. Després ens ha explicat com funcionen  Cáritas parroquials, qui són els destinataris de l’ajuda tant en l’Arxidiòcesi de València -més de 50.000 persones-, com en la Cáritas parroquial de Sant Joaquim -més de 200 persones de les quals molts són xiquets, ancians i persones dependents soles-, i com es distribueix.

Però el més interessant de tot, a més de conéixer la realitat de l’acció social de l’Església, ha sigut conéixer el que li aporta l’experiència com a voluntari. I també la seua invitació, tant als alumnes com als professors, per tal que ens impliquem en la lluita contra la pobresa i la promoció integral de la persona, en institucions com Cáritas.


Galería de imágenes